Εκδόσεις Δίσιγμα

Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

 
Καλάθι Αγορών (0 προϊόν)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Βρίσκεστε στο:

Μικροβιολογία Τροφίμων

  • Μικροβιολογία Τροφίμων
  • Μικροβιολογία Τροφίμων
  • Μικροβιολογία Τροφίμων

Μικροβιολογία Τροφίμων

Κοντελές Σπυρίδων Πετράκης Ελευθέριος Τυμπής Δημήτριος

Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

Σελίδες 192
ISBN13 978-960-9495-99-8
Τόπος Έκδοσης Θεσσαλονίκη
Έτος Έκδοσης 2016
Διαστάσεις 17x24cm
Εξώφυλλο Μαλακό
Εσωτερικό βιβλίου Διχρωμία
Συνοδευτικό Υλικό ΟΧΙ
-
+

Κανονική Τιμή: 20,00 €

Special Price 18,00 €

 

Το βιβλίο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Μεθοδολογία και τεχνικές αναλύσεων, περιγράφει τις βασικές μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων που συνήθως πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα εργαστήρια. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναλύσεις της «Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας», Εντεροβακτηριοειδών, L.monocytogenes, Salmonellae, Staphylococcus aureus, καθώς και άμεσες μικροσκοπικές μεθόδους (Howard) κ.α.

Η συγγραφή της μεθοδολογίας των αναλύσεων έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι περιεκτικές, κατανοητές και κυρίως εφαρμόσιμες, ακόμα και από ανθρώπους με πολύ μικρή εμπειρία σε αναλύσεις του είδους αυτού. Κάθε ανάλυση περιλαμβάνει περιληπτική εισαγωγή, με έμφαση στη σκοπιμότητα πραγματοποίησής της, περιγραφή των υλικών και των τεχνικών που απαιτούνται για τη διενέργειά της και ολοκληρώνεται με την ανάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Επίσης, κατά την συγγραφή δόθηκε έμφαση, ώστε ο εξοπλισμός που απαιτείται για την πραγματοποίησή τους να είναι διαθέσιμος, ακόμα και σε εργαστήρια μικροβιολογικών αναλύσεων με την ελάχιστα απαιτούμενη υποδομή.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   1 Κανόνες ασφαλείας κατά την εργασία στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   2 Βασικές διαδικασίες και χειρισμοί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   3 Δειγματοληψία

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   4 Παρασκευή δεκαδικών αραιώσεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   5 Ολική αρίθμηση μεσόφιλων μικροβίων (ΟΜΧ)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   6 Επιλογή τρυβλίων και αρίθμηση αποικιών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   7 Ολική αρίθμηση ψυχρότροφων μικροβίων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   8 Κολοβακτηριοειδή. Εντερικής προέλευσης κολοβακτηριοειδή, Escherichia coli

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   9 Απομόνωση και αρίθμηση του Staphylococcus aureus

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 Αρίθμηση ζυμών και μυκήτων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Μέτρηση μυκηλιακών υφών σε τοματοπολτό και φυτικούς χυμούς κατά Howard

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 Εντερικής προέλευσης στρεπτόκοκκοι (Εντερόκοκκοι)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 Οξυγαλακτικά βακτήρια

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Απομόνωση και αρίθμηση του Bacillus cereus

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 Απομόνωση και ταυτοποίηση Salmonella spp. σε τρόφιμα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Απομόνωση και ταυτοποίηση Listeria monocytogenes σε τρόφιμα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Aπομόνωση, ταυτοποίηση και αρίθμηση του Vibrio parahaemolyticus

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18 Αναερόβια βακτήρια

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 Μικροβιολογική εξέταση επιφανειών και εξοπλισμού στη Βιομηχανία Τροφίμων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 Σύγχρονες μέθοδοι μικροβιολογικού ελέγχου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Μικροβιολογικές αναλύσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22 Μικροβιολογικοί δείκτες

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Περιεχόμενα contents_Mikrobiologia-trofimon.pdf
Ενδεικτικό Κεφάλαιο chapter_Mikrobiologia-trofimon.pdf
Εγγραφείτε στο site μας και κατεβάστε εντελώς Δωρεάν επιπλέον αρχεία για το συγκεκριμένο βιβλίο

Κριτικές Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Επικοινωνία

Αθανασίου Διάκου 26,
Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
T.K. 57009

Email: info@disigma.gr

Τηλ: 2310 700682