Το βιβλίο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τη θεωρητική εισαγωγή στον κόσμο της Πληροφορικής. Συμβάλλει στην απόκτηση όλων των βασικών θεωρητικών γνώσεων που απαιτούνται για την κατανόηση της προόδου που συντελείται στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου στις μέρες μας.
Σε αντίθεση με την ξύλινη γλώσσα των περισσοτέρων βιβλίων Πληροφορικής, που τρομοκρατούν και απομακρύνουν τον μέσο αναγνώστη, αυτό είναι γραμμένο σε γλώσσα απλή, καθημερινή και κατανοητή και δεν προαπαιτεί ιδιαίτερη εξοικείωση με τους υπολογιστές. Η εμβάθυνση επιτυγχάνεται σταδιακά, μέσω καθημερινών παραδειγμάτων και την επίλυση απλών ασκήσεων, όπου απαιτείται, χωρίς να προχωράει σε κουραστικές αναλύσεις και περιττές έννοιες. Ως εκ τούτου μπορεί να αποτελέσει ιδανικό εγχειρίδιο για τον φοιτητή που η Πληροφορική δεν είναι το άμεσο αντικείμενο των σπουδών του, ή δεν είναι εξοικειωμένος με τους υπολογιστές, ή αισθάνεται αμηχανία όταν καλείται να εξεταστεί σε θέματα Πληροφορικής, και αναζητά ένα βοήθημα για τις σπουδές του. Αλλά και για οποιονδήποτε επιθυμεί ένα εισαγωγικό σύγγραμμα για τη μύηση του στον κόσμο της Πληροφορικής. Ακόμη όμως και οι πιο προχωρημένοι αναγνώστες θα βρουν ύλη να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να ικανοποιήσουν τις ανησυχίες τους, αφού η απλότητα και η αμεσότητα στην περιγραφή δε συνοδεύεται από αντίστοιχη έκπτωση ή απλοϊκότητα στο περιεχόμενο.
Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα εισαγωγής στην Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, σε σεμινάρια επιμόρφωσης ενηλίκων για βασικές δεξιότητες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών, και για αυτοεπιμόρφωση.
Η ύλη που καλύπτεται αναλύεται σε κεφάλαια ως ακολούθως:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
2 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
3 ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΣΔΒΔ)
5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
6 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
7 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περιεχόμενα | |
---|---|
Ενδεικτικό Κεφάλαιο |