Καλάθι Αγορών (0 προϊόν)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Βρίσκεστε στο:

Εξώφυλλο

  • Εξώφυλλο
  • Οπισθόφυλλο

Βιομηχανική Μικροβιολογία

Σπηλιώτης Βασίλειος, Μπατρίνου Ανθιμία,

Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

Σελίδες 280
ISBN13 978-960-9495-34-9
Τόπος Έκδοσης Θεσσαλονίκη
Έτος Έκδοσης 2014
Διαστάσεις 17x24cm
Εξώφυλλο Μαλακό
Εσωτερικό βιβλίου Ασπρόμαυρο
Συνοδευτικό Υλικό Όχι
Κωδικός στον Εύδοξο 77111848
-
+

Κανονική Τιμή: 25,00 €

Special Price 20,00 €

 

Η Βιομηχανική Μικροβιολογία είναι ένας κλάδος που έχει αποκτήσει μεγάλη οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία καθώς περιλαμβάνει την αξιοποίηση των μικροοργανισμών στην παραγωγή ενός ευρύτατου φάσματος προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, ποτών, ενζύμων, χημικών πρώτων υλών, καυσίμων, φαρμάκων, καθώς και τις καθαρές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των αποβλήτων και τον έλεγχο της ρύπανσης.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές της Βιοτεχνολογίας, της Μικροβιολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων και ο στόχος του είναι να παρέχει στον αναγνώστη τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του μικροβιακού μεταβολισμού και των διαφόρων παραδοσιακών και νέων εφαρμογών των μικροοργανισμών σε βιομηχανικές διεργασίες και ζυμώσεις κυρίως στην Βιομηχανία Τροφίμων.

Το περιεχόμενο χωρίζεται σε τέσσερεις ενότητες:

  • Μικροβιακή ανάπτυξη,
  • Μικροβιακή Βιοχημεία,
  • Μικροβιακά προϊόντα,
  • Ταχείες μέθοδοι ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού των μικροοργανισμών.  

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρέχεται και η αντίστοιχη εργαστηριακή άσκηση (συνολικά 14 εργαστηριακές ασκήσεις) ώστε να διευκολύνεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών στο αντικείμενο. Επομένως, το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη διδακτική ενότητα θεωρίας και εργαστηρίου για να καλύψει τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις ενός προπτυχιακού μαθήματος στην Βιομηχανική Μικροβιολογία.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι Μικροβιακή Ανάπτυξη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ρόλος και προετοιμασία μικροβιακών καλλιεργειών
1.1 Εισαγωγή
1.2 Τρόποι απομόνωσης και επιλογής στελεχών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Μικροβιακή Κινητική και λειτουργία Βιοαντιδραστήρων
2.1 Μέθοδοι εκτίμησης ενός μικροβιακού πληθυσμού
2.2 Μικροβιακή κινητική
2.3 Κατηγορίες Ζυμώσεων
2.4 Συντελεστής μετατροπής και παραγωγικότητα
2.5 Βιοαντιδραστήρες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Βιοχημικό προφίλ Μικροοργανισμών (Σύστημα ΑPI)
3.1 Εισαγωγή
3.2 Tο σύστημα ταυτοποίησης Api
3.3 Μικροβιακή εκτίμηση επικινδυνότητας (Μicrobial Risk Assessment, MRA)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ Μικροβιακή Βιοχημεία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Μικροβιακή Βιοχημεία
4.1 Μεταβολισμός
4.2 Δέκτης ηλεκτρονίων και τύποι αναπνευστικών αλυσίδων
4.3 Αποικοδόμηση των υδατανθράκων
4.4 Αποικοδόμηση διαφόρων οργανικών ενώσεων

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ Μικροβιακά Προϊόντα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Παράγοντες που επιδρούν στην παραγωγή μικροβιακών μεταβολιτών στις μικροβιακές ζυμώσεις
5.1 Αλκοολική ζύμωση: Η ζύμωση της αρτομάζας
5.2 Βιοχημεία του άρτου
5.3 Ρόλος των ζυμών στη ζύμωση της αρτομάζας
5.4 Παράγοντες που επηρεάζουν την μικροβιακή αύξηση και την παραγωγή μικροβιακών μεταβολιτών
5.5 Παράγοντες που επηρεάζουν τη ζύμωση της αρτομάζας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Εφαρμογές της Τεχνολογίας Ακινητοποιημένων μικροοργανισμών στην μικροβιακή παραγωγή αλκοόλης
6.1 Στάδια Αλκοολικής ζύμωσης
6.2 Ακινητοποίηση κυττάρων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Βιομετατροπή: Μικροβιακή παραγωγή φυσικών αρωματικών ενώσεων. Παραγωγή γ-δεκαλακτόνης
77.1 Αρωματικές ενώσεις και μικροοργανισμοί
7.2 Μηχανισμός παραγωγής γ - δεκαλακτόνης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 Ζυμώμενα τρόφιμα
8.1 Γαλακτική ζύμωση: Η ζύμωση του ελαιοκάρπου
8.2 Γαλακτική ζύμωση: Η ζύμωση των λαχανικών
8.3 Οξική Ζύμωση: Η παραγωγή του ξυδιού

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Βιολειτουργικά τρόφιμα
9.1 Εισαγωγή
9.2 Τι είναι τα βιολειτουργικά τρόφιμα;
9.3 Σημασία των βιολειτουργικών τροφίμων
9.4 Τύποι τροφίμων με βιολειτουργική δράση
9.5 Bifi dobacteria

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 Μικροβιακή Πρωτεΐνη
10.1 Χρησιμοποίηση μικροοργανισμών σαν τροφή: Παραγωγή μικροβιακής πρωτεΐνης
10.2 Παραγωγή κυττάρων
10.3 Διατροφική αξία και ασφάλεια μονοκυτταρικής πρωτεΐνης
10.4 Μελλοντικές προοπτικές

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV Ταχείες μέθοδοι ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού των μικροοργανισμών με εφαρμογή στην Βιομηχανική Μικροβιολογία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ταχείες μέθοδοι προσδιορισμού μικροβιακού φορτίου
11.1 Εισαγωγή
11.2 Μικροβιολογικός έλεγχος αέρα παραγωγικών χώρων
11.3 Μέθοδος μέτρησης μικροβιακού φορτίου με βιοφωταύγεια (μέθοδος ATP)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 Προσδιορισμός του μικροβιακού φορτίου με την μέθοδο της αγωγιμομετρίας
12.1 Εισαγωγή
12.2 Η μέθοδος μέτρησης της εμπέδησης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών με ανοσοδοκιμασία
13.1 Διαγνωστικές μέθοδοι με βάση την αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος
13.2 Δομή και ρόλος αντισωμάτων
13.3 Αντιγόνα και σχηματισμός συμπλόκου αντιγόνου-αντισώματος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Εφαρμογές Κυτταρομετρίας ροής στην Βιομηχανική Μικροβιολογία
14.1 Σημασία της κυτταρομετρίας ροής στην βιομηχανική μικροβιολογία
14.2 Αρχή της μεθόδου
14.3 Χρώση κυττάρων
14.4 Εφαρμογές και πλεονεκτήματα κυτταρομετρίας ροής

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Περιεχόμενα contents_BIOMHXANIKH_MIKROBIOLOGIA.pdf
Ενδεικτικό Κεφάλαιο chapter_BIOMHXANIKH_MIKROBIOLOGIA.pdf
Εγγραφείτε στο site μας και κατεβάστε εντελώς Δωρεάν επιπλέον αρχεία για το συγκεκριμένο βιβλίο

Κριτικές Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

[profiler]
Memory usage: real: 41680896, emalloc: 40634736
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem