Καλάθι Αγορών (0 προϊόν)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Βρίσκεστε στο:

Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία (2η Έκδοση)

  • Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία (2η Έκδοση)
  • Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία (2η Έκδοση)
  • Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία (2η Έκδοση)

Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία (2η Έκδοση)

Πετρόπουλος Δημήτριος,

Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

Σελίδες 296
ISBN13 978-618-202-018-0
Τόπος Έκδοσης Θεσσαλονίκη
Έτος Έκδοσης 2020
Διαστάσεις 17x24 cm
Εξώφυλλο Μαλακό
Εσωτερικό βιβλίου Ασπρόμαυρο
Συνοδευτικό Υλικό ΟΧΙ
Κωδικός στον Εύδοξο 94701070
-
+

Κανονική Τιμή: 25,00 €

Special Price 22,50 €

 

Η Αγροτική Οικονομία, μελετά τις ιδιαιτερότητες της οικονομικής επιστήμης που αφορά τον αγροτικό τομέα. Ο αγροτικός τομέας είναι ο μοναδικός κλάδος όπου παράγοντες βιολογικοί, κλιματικοί κλπ επηρεάζουν άμεσα την παραγωγή. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στην ιδιαίτερη αξιολόγηση και μελέτη των οικονομικών νόμων, αρχών, κανόνων, αξιών και πως αυτοί επηρεάζουν τον τομέα αυτό.
Το βιβλίο παρουσιάζει τις βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης και τις συσχετίζει ή τις πραγματεύεται βάσει των ιδιαιτεροτήτων της αγροτικής οικονομίας. Το παρόν βιβλίο καλύπτει τις προπτυχιακές ανάγκες των φοιτητών γεωπονικών και γεωτεχνικών σχολών και αποτελεί μια αρχική εισαγωγή του γνωστικού αντικειμένου της Αγροτικής Οικονομίας

Πρόλογος 2ης Έκδοσης
Πρόλογος 1ης Έκδοσης
Ευχαριστίες

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην Οικονομική επιστήμη
1. Βασικές οικονομικές έννοιες
   1.2. Κλάδοι Οικονομικής Επιστήμης
   1.3. Μεθοδολογικά σφάλματα
2. Οικονομικές ανάγκες και οικονομικά αγαθά
   2.1. Οικονομικές ανάγκες - Οικονομικά αγαθά - Χρησιμότητα
3. Παραγωγικοί συντελεστές
   3.1. Παραγωγικοί συντελεστές
4. Βασικό Οικονομικό Πρόβλημα
   4.1. Βασικά οικονομικά ερωτήματα
   4.2. Καμπύλη παραγωγικών δυνατοτήτων
   4.3. Κόστος ευκαιρίας ή κόστος εναλλακτικών χρήσεων
   4.4. Οικονομικές αποφάσεις και αριστοποίηση

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 2 Θεωρία της Παραγωγής
1. Βασικές σχέσεις μεταξύ παραγωγικών συντελεστών και παραγόμενων προϊόντων
   1.1. Σχέση μεταξύ παραγωγικών συντελεστών και παραγόμενου προϊόντος
   1.2. Νόμος της φθίνουσας ή μη ανάλογης απόδοσης
2. Οργάνωση παραγωγής αγροτικών προϊόντων
   2.1. Εντατικότητα και αμειψισπορά
   2.2. Κατηγοριοποιήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων
   2.3. Μέθοδοι οργάνωσης αγροτικής παραγωγής
   2.4. Αρχή συγκριτικού πλεονεκτήματος

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 3 Ζήτηση αγροτικών προϊόντων
1. Η ζήτηση προϊόντων
2. Ο νόμος της ζήτησης
3. Προσδιοριστικοί παράγοντες ζήτησης
4. Η ελαστικότητα
   4.1. Η ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή
   4.2. Σταυροειδής ελαστικότητα ζήτησης
   4.3. Άλλες ελαστικότητες που σχετίζονται με τη ζήτηση
   4.4. Προσδιοριστικοί παράγοντες της ελαστικότητας ζήτησης ως προς την τιμή

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 4 Προσφορά αγροτικών προϊόντων
1. Η προσφορά αγαθών
   1.1. Οι καμπύλες ίσου προϊόντος
   1.2. Ο νόμος της προσφοράς
   1.3 Προσδιοριστικοί παράγοντες προσφοράς
   1.4 Ελαστικότητα προσφοράς
   1.5. Πρακτικές εφαρμογές της ελαστικότητας ζήτησης και προσφοράς

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 5 Προσδιορισμός της τιμής και ποσότητας ισορροπίας
1. Προσδιορισμός της τιμής
2. Μεταβολές στην προσφορά και στη ζήτηση
3. Είδη τιμών στην αγροτική οικονομία
4. Εφαρμογές του σημείου ισορροπίας στην αγροτική οικονομία

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 6 Δαπάνες-Αμοιβές Παραγωγικών Συντελεστών και το Οικονομικό Αποτέλεσμα
1. Δαπάνες – αμοιβές παραγωγικών συντελεστών
2. Οικονομικό αποτέλεσμα

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 7 Κόστος Παραγωγής Γεωργικών Προϊόντων
1. Έννοια, περιεχόμενο και σημασία του κόστους παραγωγής
2. Διάκριση του κόστους παραγωγής
3. Μέθοδοι κοστολόγησης
4. Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 8 Οικονομικά αποτελέσματα αγροτικής εκμετάλλευσης και βασικοί γεωργοοικονομικοί δείκτες
1. Οικονομικά αποτελέσματα
2. Ανάλυση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων
3. Βασικοί γεωργοοικονομικοί δείκτες
4. Παραδείγματα υπολογισμού των οικονομικών αποτελεσμάτων

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 9 Αγροτική Εκμετάλλευση
1. Ορισμοί: αγροτικής εκμετάλλευσης, επαγγελματίας αγρότης
2. Τύποι αγροτικών εκμεταλλεύσεων
3. Κριτήρια διάκρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων
   3.1. Κριτήριο βάση της ειδίκευσης
   3.2. Κριτήριο βάση του κλάδου παραγωγής
   3.3 Κριτήριο βάση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της μορφής οργάνωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
4. Μεγέθη αγροτικών εκμεταλλεύσεων
   4.1. Έκταση καλλιεργήσιμων εκτάσεων
   4.2. Απαιτούμενη εργασία
   4.3. Αξία κεφαλαίου
   4.4. Όγκος παραγωγής, ακαθάριστη πρόσοδος, ακαθάριστο κέρδος
   4.5. Δαπάνες παραγωγής
5. Άριστο και βιώσιμο μέγεθος αγροτικών εκμεταλλεύσεων

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 10 Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
1. Οικονομοτεχνική Μελέτη
2. Σχέδιο Παραγωγής

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 11 Αγροτική ανάπτυξη
1. Παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
2. Στάδια αγροτικής ανάπτυξης
3. Μέτρα αγροτικής ανάπτυξης

ΚΕΦΆΛΑΙΟ 12 Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα
1. Βασικά χαρακτηριστικά του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα
2. Εμπορικό Ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και ανταγωνιστικότητα
3. Προοπτικές – Προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της Ελλάδας

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΊΑ

Κριτικές Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε